KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Eğitim Anlayışı ve Eğitim Metotları Seminerimizi Gerçekleştirdik

اِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذ۪ي خَلَقَۚ

2021-2022 Eğitim Öğretim Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Nisan-Mayıs ayı faaliyetleri kapsamında "Hz. Muhammed'in (s.a.v.) eğitim anlayışı ve eğitim metotları.

"konusunda okulumuz olarak yaptığımız çalışmalar:

Okul Müdürü Nuri ŞENGÜL başkanlığında, Md.Yrd.Mustafa DOĞAN , Dinkültürü öğretmenlerimiz  ile  07.04.2022 Perşembe günü toplantı yapılarak. "Hz. Muhammed'in (s.a.v.) eğitim anlayışı ve eğitim metotları ile ilgili seminer konusunda yapılacak çalışmaların planlanması yapıldı ; Planlamaya göre :

-Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Veli ABA tarafından  okulumuz öğretmenlerine yönelik olarak "Hz. Muhammed'in (s.a.v.) eğitim anlayışı ve eğitim metotları. " konulu zoom programı üzerinden 27 Mayıs Cuma günü  program gerçekleştirilmiştir. Programdan öne çıkan başlıklar:

• Peygamber Efendimizin Eğitim alanında Üsvei Hasene olması
  • 23 yıllık kısa sürede mükemmel bir toplum oluşturması
  • Sahabeleri eğitirken kullandığı metotlar
  • Şahsilik ilkesi  : Sahabeleri eğitirken her sahabenin yeteneğine göre davranması
  • Uygulayarak öğretim tekniğini kullanması
  • Tekrar yöntemini kullanması
  • Peygamberimizin kararları alırken istişare yöntemini kullanması

•        Program sonunda  okulumuz öğretmenleri Doç.Dr.Veli ABA'ya Hz. Muhammed'in (s.a.v.) eğitim anlayışı ve eğitim metotları konusu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler

•        Okul Müdürümüz Nuri ŞENGÜL tarafından -Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Veli ABA 'ya teşekkür ederek program sona erdi.

30-05-202230-05-202230-05-202230-05-202230-05-202230-05-2022

Yayın: 30.05.2022 - Güncelleme: 30.05.2022 11:27 - Görüntülenme: 328